Levertijd: Binnen 1 dag
Verzendkosten: Divers
Achteraf Betalen bij

Media Markt

Audio & Video, Digitale camera, DVD, Foto's en Drukwerk, Games, GSM, PC, Smartphone, Tablets, Tassen

Media Markt

Media Markt is al jarenlang marktleider in consumentenelektronica en bekend bij 95 procent van alle Nederlanders. De eerste Nederlandse winkel werd in 1999 in Rotterdam geopend en inmiddels verwelkomen meer dan dertig vestigingen elk weekend maar liefst 550.000 bezoekers. Sinds 12 april 2011 kunnen klanten ook online hun aankopen doen in de Media Markt-webshop. Met het grootste assortiment aan elektronische producten met alle A-merken, eerlijke prijzen en een uitstekende service weten bezoekers van Media Markt precies wat zij mogen verwachten.

Deze organisatie is door vier Duitse ondernemers opgericht in 1979. Toen werd in Duitsland de eerste winkel geopend met een voor die tijd revolutionaire formule. Het was namelijk een adres waar de klant alles op het gebied van elektronica onder één dak kon vinden. Bovendien kon men voor het eerst een product aanraken, uitproberen, zelf van een pallet halen en direct afrekenen bij de kassa. In tien jaar tijd groeide Media Markt dan ook uit tot een waar begrip in Duitsland. Na opening van de tiende vestiging werd het tijd om de horizon te verbreden en vandaag de dag zijn er meer dan vijfhonderd Media Markt-winkels verspreid over zeven landen in Europa. Media Markt Nederland maakt deel uit van de METRO Group. Dit is een wereldwijd opererende organisatie en een van de grootste retailers ter wereld.

Mediamarkt gespreid betalen


Bij de Mediamarkt zijn de aankoopbedragen vaak groter dan in andere winkels. Het gaat hier vaak om producten zoals koelkasten, wasmachines en wasdrogers. Het is niet voor iedereen haalbaar om direct bij de kassa het hele aankoopbedrag te betalen. Je kunt wachten totdat je het geld bij elkaar hebt gespaard, maar soms is een aankoop noodzakelijk en is het belangrijk dat je snel weer een nieuwe hebt. De Mediamarkt is zich hiervan bewust en heeft een oplossing bedacht: gespreid betalen. Het gespreid betalen is al in te zetten vanaf €250,-. Op deze manier kun je de aankoop alvast doen en in de maanden die daarop volgen gespreid betalen.

Aanvragen
Het gespreid betalen is tijdens het doen van de aankoop direct aan te vragen. De klanten kijken vaak eerst rustig rond en kiezen het gewenste product uit. Bij de verkoper kun je kenbaar maken dat je het aankoopbedrag per maand wilt betalen. De verkoper zal dit gelijk oppakken en samen bekijken wat de opties zijn. Je kunt zelf kiezen in hoeveel maanden je het bedrag terugbetaald: 24, 36 of 48 maanden. Dit ligt natuurlijk geheel aan het aankoopbedrag van het gekochte product. Zo is het voor de Mediamarkt en voor de klant duidelijk wanneer het volledige bedrag is voldaan.

Ervaringen

De ervaringen van de klanten zijn erg positief. Een klant geeft aan dat hij onverwacht een nieuwe wasmachine nodig had. Het aankoopbedrag was op dat moment te groot, maar dankzij het gespreid betalen kon hij het totaalbedrag verdelen over meerdere maanden. Zo kan hij nu al elke dag de was doen zonder dat hij in één klap een groot bedrag kwijt is. Wat veel klanten ook fijn vinden is dat er geen extra kosten bijkomen als je eerder wilt aflossen. Veel klanten gebruiken hun vakantiegeld of eindejaarsuitkering om eerder af te lossen zonder bijkomende kosten.