Sportartikelen achteraf betalen, eerst kijken dan kopen

Is het handig om een sportartikel achteraf te betalen? Wanneer je een sportartikel nodig hebt dan ga je naar de winkel om het te kopen. Het is bijna altijd zo dat je het artikel binnen een bepaalde periode mag terugbrengen of omruilen. Vast staat is dat je het artikel eerst moet betalen voordat je het meekrijgt. Hoewel er bepaalde uitzonderingen zijn, zoals een aanbetaling doen wanneer je iets opzij laat zetten om op een later tijdstip terug te komen en het te kopen.

Waarom achteraf betalen

Wat als je liever een sportartikel eerst wilt uitproberen? Met name als het gaat over bijvoorbeeld een fitness apparaat, wil je toch weten of het allemaal wel goed werkt.

Het kan ook zijn dat je even krap bij kas zit maar het artikel wel zo snel mogelijk wilt hebben.

Dan zou je gebruik kunnen maken van de optie om achteraf te betalen.

Waar kan je sportartikelen achteraf betalen

Om een sportartikel te kopen en achteraf te kunnen betalen zal je toch online moeten.

Steeds meer online winkels in sportartikelen bieden de mogelijkheid tot achteraf betalen aan. Je kijkt rustig op de website rond wat je wilt hebben en bestelt het artikel van je keuze. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld sportschoenen.

Omdat je online koopt kun je niet passen of uitproberen. Juist daarom wordt het door online winkels steeds vaker aangeboden om te kunnen kiezen voor achteraf betalen. Op de website van de online winkel van jouw keuze kun je zien of je voor deze optie kunt kiezen.

Het gemak en ongemak van achteraf betalen van sportartikelen

Als je sportkleding hebt besteld, kun je het rustig passen en dan beslissen of je het wilt houden of niet. Meestal is het bij achteraf betalen dat je een bedenktijd hebt van bijvoorbeeld 14 dagen. Na die periode moet je de rekening voldoen. Dat is ook het geval met andere sportartikelen.  Je kunt je echter voorstellen dat het met een groot fitness apparaat wat lastiger is om te kunnen uitproberen. Het moet immers in elkaar worden gezet voordat je het kunt gebruiken. Bij dergelijke fitness apparaten kun je het meestal alleen maar teruggeven als het apparaat niet goed functioneert of als er een defect in zit.

Is dit niet het geval dan moet je gewoon de factuur achteraf betalen. Sportartikelen achteraf betalen? Het overzicht vind je hier!