Waarom zou je ervoor kiezen om elektronica achteraf te betalen

Het kopen en achteraf betalen van elektronica is mogelijk. Op het internet word je overspoeld met artikelen die je kunt kopen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het online bestellen. Zo kan je ook elektronische apparatuur kopen bij de vele online aanbieders.

Kan iedereen zomaar elektronica achteraf betalen?

Elektronica is over het algemeen een wat meer kostbare aankoop dan bijvoorbeeld een jeans die je online bestelt.  De optie om elektronica achteraf te betalen wordt nog niet door alle online winkels aangeboden, hoewel het wel steeds meer in opmars komt.  Consumenten vinden het immers fijn om de keuze te hebben om meteen te betalen of achteraf. Zeker waar het elektronica betreft. Er zijn verschillende mogelijkheden om elektronica later te betalen. Je moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Welke methodes van elektronica achteraf betalen zijn er

De meest makkelijke methode is dat je het artikel van je keuze bestelt en het achteraf betaalt met een bijgeleverde acceptgiro.  Daarvoor betaal je dan vaak een klein bedrag aan administratiekosten. Veel online winkels besteden het echter uit aan instanties die erin zijn gespecialiseerd.  Die instanties voeren een kredietcheck uit en handelen de gehele procedure af. Deze bedrijven voeren dus ook het acceptatiebeleid uit.  Als zo’n instantie jou om wat voor reden dan ook niet accepteert moet je bij de online winkel eerst gewoon het artikel vooraf betalen. Ook als je per acceptgiro in termijnen zou willen betalen moet je eerst door een bepaalde instantie worden gescreend en geaccepteerd. Voor automatische afschrijving van je bankrekening geldt hetzelfde.

Geregistreerd of niet

Omdat er zoveel in het nieuws is over het al of niet worden geregistreerd bij een lening of abonnement, zou je je kunnen afvragen of het ook zal gebeuren wanneer je achteraf iets betaalt. Hier hoef je nog niet bang voor te zijn. Je wordt niet meteen geregistreerd als je iets koopt en achteraf betaalt. Wel moet je ervoor waken dat je binnen de gestelde termijn je betaling verricht. Anders kun je wel te boek komen te staan als wanbetaler.