Heerlijk ontspannen lezen en de boeken achteraf betalen

Lekker voor de vakantie leesvoer bestellen en de boeken achteraf betalen. Het kan bij veel online boekwinkels. Met name bij de grote online shops wordt de optie tot achteraf betalen geboden. Bij boeken gebeurt het vaak door middel van een acceptgiro die met de bestelling wordt meegeleverd. Je krijgt de tijd om binnen bijvoorbeeld veertien dagen je boeken te betalen.

Boeken achteraf betalen, ook studieboeken

Het gebeurt nogal eens dat je tijdens je studie ineens een extra nieuw studieboek moet bestellen die je direct nodig hebt om verder te kunnen. Stel dat je even krap bij kas zit en het boek of meerdere boeken niet kunt betalen. Dan is het fijn dat de mogelijkheid tot achteraf betalen bestaat. Je bestelt de nodige studieboeken, kan weer verder studeren en je betaalt later, makkelijk toch. Wanneer je boeken bestelt en het achteraf gaat betalen is het handig om in de gaten te houden dat je de uiterste betaaldatum niet overschrijdt. Het is zonde om extra kosten berekend te krijgen voor een paar studieboeken en bovendien heb je kans dat je een volgende keer geen gebruik kan maken van het achteraf betalen, net wanneer je het nodig hebt.

Externe verkoper via de online webshop

Er zijn een paar grote online winkels die boeken verkopen van externe verkopers.

Je betaalt dan via de winkel en krijgt rechtstreeks van de particuliere verkoper je boek opgestuurd. Het gaat vaak om tweedehandse boeken, vaak nog in goede staat.

Hier is meestal niet mogelijk om de boeken achteraf te betalen. Waarschijnlijk omdat het teveel administratieve rompslomp geeft.

Acceptatie

Bij boeken is het zo dat het van de grootte van de bestelling afhangt of je van de mogelijkheid tot achteraf betalen gebruik kunt maken of niet. Te grote en kostbare bestellingen moet je meestal direct afrekenen.