Achteraf Betalen bij

Valse mails AfterPay in omloop: trap er niet in!

Achteraf betalen nieuws, Blog

Als je een bedrag open hebt staan bij de betalingsdienst AfterPay, krijg je hier altijd een mail over. Nu zijn er echter valse mails in omloop, die zogenaamd van AfterPay afkomstig zijn en over een openstaande betaling gaan. Deze valse mails zijn echter helemaal niet van AfterPay, maar van een ander bedrijf dat jou geld afhandig probeert te maken. Meer over deze phishingmail, lees je op deze pagina.

Oplichting met de naam van AfterPay: valse mails AfterPay

Door de jaren heen, heeft de betalingsdienst AfterPay een goede naam opgebouwd in Nederland. Betaal je jouw online aankopen regelmatig achteraf met AfterPay, dan is het logisch als je niet op je hoede bent als je een mailtje van dit bedrijf ontvangt. Toch is het nu verstandig om goed op te letten. Oplichters sturen namelijk e-mails uit naam van dit bedrijf. In deze mails lees je dat je binnen 5 dagen een bedrag van 84,67 euro moet betalen. Doe je dit niet, dan wordt er een deurwaarder ingeschakeld.

Heb je deze mail ontvangen? Betaal het bedrag van 84,67 euro dan zeker niet. Dit bedrag gaat namelijk niet naar AfterPay, maar naar de oplichters die uit naam van dit bedrijf handelen.

Twijfels? Check de gegevens in de mail

Heb je onlangs iets bij AfterPay besteld en heb je een e-mail ontvangen van dit bedrijf? Dan is het goed om te checken of deze mail ook echt van AfterPay afkomstig is. Dit kun je het beste doen door de gegevens in de mail te controleren. Staat er bijvoorbeeld een telefoonnummer in de mail, dan controleer je of dit telefoonnummer klopt. Staat er een rekeningnummer in de mail, dan check je of dit rekeningnummer bij AfterPay hoort. Is dit niet het geval? Dan neem je contact op met AfterPay om de valse e-mail te melden. Maak in ieder geval geen geld over!

De valse e-mail die op dit moment rond wordt gestuurd, ziet er als volgt uit:

Oplichters proberen van alles om jou geld afhandig te maken. Op dit moment is er een e-mail in omloop die zogenaamd van AfterPay afkomstig is.Heb jij deze mail ontvangen? Verwijder de e-mail dan direct en maak zeker geen geld over naar de oplichters.