Achteraf Betalen bij

Permira neemt belang in Zweeds betalingsbedrijf Klarna

Achteraf betalen nieuws, Blog

Permira heeft een belang genomen in het Zweedse betalingsbedrijf Klarna. Het gaat om een belang van maar liefst 10 procent, zo melden diverse bronnen aan de Financial Times. Aandeelhouders General Atlantic en DST Global hebben (een deel van) hun belangen verkocht aan Permira. Meer over de investering van Permira in Klarna, lees je op deze pagina.

Permira: een korte kennismaking

Voor we je meer vertellen over het belang dat Permira in Klarna heeft genomen, is het wellicht goed om te weten wat Permira precies voor bedrijf is. Het Britse bedrijf Permira is een investeringsmaatschappij, die geld steekt in diverse organisaties waar het bedrijf toekomst in ziet.

Omdat het al jaren goed gaat met Klarna en dit bedrijf steeds groter wordt, is Permira overtuigd van het succes van dit Zweedse bedrijf. Daarom heeft de investeringsmaatschappij besloten ook in Klarna te investeren. Het portfolio van Permira, waar vele succesvolle bedrijven in staat, wordt hierdoor aangevuld met een belang in het Zweedse betaalbedrijf.

Wat is Klarna?

Klarna is de naam van een organisatie die met maar liefst 70.000 retailers samenwerkt door hen de betalingsmogelijkheid van het achteraf betalen aan te bieden. Werkt een retailer samen met Klarna, dan kunnen de klanten van deze webwinkel met deze betalingsdienst hun aankopen achteraf betalen. Dit werkt allemaal erg gemakkelijk, namelijk door op een link in een e-mail van Klarna te klikken en de betaling met de gewenste betaalmogelijkheid te voldoen. De retailer hoeft hier overigens niets voor te doen, want Klarna neemt het gehele betaalproces uit handen.

Klarna wordt steeds groter en dit is ook investeerders opgevallen. Het Britse investeringsbedrijf Permira heeft onlangs een belang in Klarna genomen.Permira investeert 2,5 miljard in Klarna

Permira heeft een belang van 10 procent in Klarna genomen, zo melden diverse bronnen. Dit belang is maar liefst 2,5 miljard euro waard. Permira heeft overigens niet alleen in Klarna geïnvesteerd omdat het nu al zo goed gaat met het bedrijf, maar ook zeker omdat Klarna nog veel meer ambities heeft. Zo heeft het bedrijf nu ook een bankvergunning aangevraagd in Zweden, wat erop wijst dat het bedrijf in de toekomst waarschijnlijk nog veel groter gaat worden.