Achteraf Betalen bij

Onderzoek: online shoppen zorgt voor veiliger verkeer

Achteraf betalen, Blog

Online shoppen is niet alleen leuk, maar het is ook goed voor de verkeersveiligheid. Uit onderzoek van KPMG blijkt namelijk dat er minder verkeersongelukken zouden gebeuren als iedereen online zou winkelen. Jaarlijks kan er zelfs 14,5 miljoen euro aan schade door verkeersongevallen bespaard worden als iedereen alle inkopen online zou doen. 

Minder verkeersslachtoffers door online shoppen

Zou iedere Nederlander alle aankopen via het internet doen, dan zouden er veel minder verkeersslachtoffers vallen. Volgens KPMG vinden er namelijk meer verkeersongevallen plaats tijdens een reis van en naar een fysieke winkel, dan bij het bezorgen van een pakket. Dit betekent simpelweg dat het bezorgen van een pakket veiliger is.

Ervan uitgaande dat Nederlanders 127 miljoen pakketten per jaar laten bezorgen, kan er jaarlijks 14,5 miljoen aan schade door verkeersongevallen bespaard worden door alle pakketten thuis te laten bezorgen. Daar komt nog bij dat online shoppen de consument veel tijd bespaart. Voor een aankoop in een fysieke winkel is men namelijk gemiddeld 13,63 minuten kwijt, terwijl het online doen van een aankoop gemiddeld slechts 2,74 minuten duurt.

Online shopping brengt diverse voordelen met zich mee. Het is niet alleen leuk, maar bijvoorbeeld ook beter voor de verkeersveiligheid in Nederland.Online shoppen: goed voor het milieu

Tot slot is online winkelen volgens KPMG ook beter voor het milieu. Natuurlijk wordt er CO2 uitgestoten door de bestelbusjes die pakketten bezorgen, maar de uitstoot van CO2 is groter als iedereen naar fysieke winkels rijdt om te shoppen. Als iedere Nederlander alleen nog online zou winkelen, zou dit zelfs een besparing opleveren van 450.000 kilogram CO2-uitstoot per jaar. Deze hoeveelheid CO2 staat gelijk aan 40.000 maatschappelijke kosten per jaar. Shoppen we allemaal online, dan gaan we er dus allemaal op vooruit.

Toch kiest 30 procent van de Nederlanders er bewust voor om niet online te winkelen. De meeste consumenten die bewust niet online shoppen, doen dit om hun eigen veiligheid en privacy te beschermen. Als een webshop geen Achteraf Betalen aanbiedt kan dit ook een reden zijn om niet online te shoppen. Gelukkig is de e-commerce markt van Nederland nog altijd groeiende. Wellicht willen de consumenten die nu nog niet online winkelen, dit in de nabije toekomst wel doen.