Achteraf Betalen bij

Online shoppen? Betaal met Bitcoins

Achteraf betalen nieuws, Blog

Wil je een bestelling plaatsen bij een webwinkel, dan kun je zelf kiezen hoe je jouw aankoop wil betalen. Je kunt bijvoorbeeld iDEAL gebruiken om je factuur te voldoen, maar je kunt ook met je creditcard betalen, achteraf de factuur betalen en ga zo maar door. Een vrij nieuwe betalingsmogelijkheid die steeds meer webwinkels aanbieden, is de betaling met Bitcoins. Wat Bitcoins precies zijn, hoe deze gemaakt worden en hoe je deze kunt gebruiken, lees je op deze pagina.

Wat zijn Bitcoins?

Bitcoins zijn digitale munten. Je ziet de munten niet en kunt ze ook niet vasthouden, maar ze bestaan wel en worden ook gewoon geaccepteerd. Dit betekent dat je Bitcoins als digitale munten kunt gebruiken om jouw online aankopen af te rekenen, net zoals je met je vertrouwde euro’s zou doen.

Je kunt jouw online aankopen betalen met iDEAL, AfterPay of Klarna, maar je kunt ook betalen met Bitcoins. Meer over deze digitale munten, lees je hier.Hoe worden Bitcoins gemaakt?

Omdat Bitcoins digitale munten zijn, werkt het maken van deze munten net iets anders dan bijvoorbeeld het drukken van een eurobiljet. Bitcoins worden niet in een geldfabriek gemaakt, maar komen voort uit het Bitcoin netwerk zelf. Ook jij kan Bitcoins maken, simpelweg door je bij het Bitcoin netwerk aan te sluiten. Heb je je aangesloten bij het Bitcoin netwerk, dan gebruik je de rekenkracht van je eigen computer om Bitcoins te maken. Het maken van Bitcoins met de rekenkracht van je computer wordt ook wel ‘minen genoemd.

Hoe worden Bitcoins gebruikt?

Bitcoins worden gebruikt als online betaalmiddel. Je kunt met Bitcoins bijvoorbeeld een dienst kopen, maar je kunt er ook een simpel product als een pizza mee betalen. Omdat één Bitcoin op dit moment meer dan 3000 euro waard is, betaal je steeds met een heel klein deel van een Bitcoin. Koop je een pizza, dan lever je slechts een heel klein deel van een Bitcoin in. Het is overigens ook mogelijk om een halve Bitcoin te hebben of een nog kleiner percentage van een Bitcoin te bezitten. Heb je bijvoorbeeld een halve Bitcoin, dan is dit meer dan 1500 euro waard.

Bitcoins worden opgeslagen in een digitale portemonnee. Er zijn diverse bedrijven die digitale Bitcoin portemonnees aanbieden, waaronder de Digital BitBox Wallet, de Ledger Blue Wallet en de Trezor Wallet. Je kiest helemaal zelf in welke online portemonnee je jouw Bitcoins op wil slaan. Deze portemonnee gebruik je vervolgens ook om jouw Bitcoins in te leveren bij een online betaling.