Achteraf Betalen bij

NS: geen verplicht saldo meer op OV-chipkaart

Achteraf betalen nieuws, Blog

Als je met de trein reist, moet je saldo op jouw OV-chipkaart hebben staan. Heb je geen saldo op je kaart staan, dan kun je jouw saldo op een van de kaartautomaten op het station opwaarderen. Dit is prima als je genoeg tijd hebt om de trein te halen, maar wel erg vervelend als jouw trein bijna vertrekt. Het gebeurt dan ook regelmatig dat mensen hun trein missen, simpelweg omdat ze nog bij de kaartautomaat stonden met hun OV-chipkaart. Gelukkig is dit in de zomer van 2018 niet meer het geval, want dan lanceert NS een nieuwe gratis dienst om de treinreis achteraf te betalen.

NS Flex: reizen zonder saldo en achteraf betalen

De nieuwe gratis dienst van NS gaat NS Flex heten. Met deze dienst kun je reizen zonder saldo op je OV-chipkaart, zodat je nooit meer je trein hoeft te missen. Kies je ervoor NS Flex te gebruiken, dan krijg je achteraf de rekening van jouw treinreis. Deze rekening kun je maandelijks door middel van automatische incasso betalen.

Op de factuur die je ontvangt, staan de kosten duidelijk op een rijtje. Heb je je fiets op een NS station gestald, dan staat dit bijvoorbeeld ook op het kostenoverzicht. Door middel van Translink worden de betalingen met andere vervoerders ook op de factuur verwerkt.

Eerst proef, in zomer 2018 lancering

Voor NS Flex geïntroduceerd wordt in de zomer van 2018, wordt de nieuwe dienst uitvoerig getest. Vijftig reizigers mogen de dienst vanaf begin 2018 al gebruiken, om alle eventuele kinderziektes uit NS Flex te halen. In de zomer van 2018, de lanceringsdatum is nog niet bekend, kan iedereen NS Flex gebruiken om achteraf te betalen voor zijn of haar treinreis.