Achteraf Betalen bij

Bol.com: zonder achteraf betalen miljoenen minder omzet

Achteraf betalen nieuws, Blog

Steeds meer webwinkels bieden de betaalmethode achteraf betalen aan, bijvoorbeeld door middel van AfterPay of Klarna. Bol.com heeft onlangs onderzocht wat er met de omzet van de webwinkel gebeurt als klanten niet achteraf kunnen betalen. Het resultaat van dit user experience onderzoek was schokkend: zonder de betaalmethode achteraf betalen, zou Bol.com miljoenen euro’s mislopen.

Conversie zonder achteraf betalen

Alle klanten die bij Bol.com winkelen, kunnen hun aankopen met drie betaalmethoden betalen. Ze kunnen de betaling met iDeal voldoen, ze kunnen een cadeaukaart gebruiken om (een deel van) de betaling te voldoen of ze kunnen betalen met een creditcard. Worden deze drie betaalmethoden aangeboden, dan is het conversiepercentage onder Nederlandse klanten 90,3 procent. Dit betekent dat 90,3 procent van de klanten die op de betaalpagina terecht komt, uiteindelijk ook echt een aankoop doet.

Conversie met achteraf betalen

Het conversiepercentage van 90,3 procent op de betaalpagina van Bol.com is erg hoog, maar werd nog steeds hoger met de betaalmethode achteraf betalen. Toen 80 procent van de klanten van Bol.com ook deze betaalmethode mocht gebruiken, ging het conversiepercentage omhoog naar 96 procent. Dit betekent dat er ongeveer 6 procent meer klanten zijn die een aankoop doen door het toevoegen van de betaalmethode achteraf betalen.

Een conversiepercentage van 6 procent hoger lijkt niet veel, maar in feite is het een flinke stijging. Volgens een user experience strateeg van Bol.com scheelt dit miljoenen euro’s in de omzet. Niet alleen in Nederland, maar ook in België. Bij Belgische klanten ging het conversiepercentage namelijk omhoog van 93,6 procent naar 96 procent. Een minder grote stijging, maar alsnog goed voor een flinke omzet.

Meer conversie? Bied achteraf betalen aan

Wat we kunnen leren van het user experience onderzoek van Bol.com, is dat het conversiepercentage aanzienlijk omhoog kan gaan door de betaalmethode achteraf betalen aan te bieden. Het kost wat moeite om de betaalmogelijkheden van een webwinkel uit te breiden met deze betaalmethode, maar hier wordt uiteindelijk wel veel winst op gemaakt. Een uitbreiding van de betaalmogelijkheden met achteraf betalen is dan ook zeker de moeite waard.